Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a hotarat ca unitatile de invatamant preuniversitar din Capitala sa nu dea teme scrise de rezolvat elevilor pentru perioada vacantei de iarna.
ISMB a recomandat pentru copiii din invatamantul prescolar, repetarea sau invatarea de poezii din literatura pentru copii, repetarea sau invatarea de cantece, realizarea de colaje, participarea la activitati casnice, participarea la spectacole pentru copii, vizualizarea de desene animate nonagresive, dansuri, jocuri diverse.

Pentru invatamantul primar, ISMB recomanda scrierea unor litere invatate pe diverse suporturi, audierea unor concerte de muzica adecvate varstei, vizualizarea de piese de teatru pentru copii, strangerea sau donarea de jucarii pentru copiii orfani si cei din familii fara posibilitati financiare, vizualizarea de filme nonagresive.

Totodata, pentru invatamantul gimnazial, se recomanda participarea la concerte adecvate varstei, impreuna cu clasa sau grupul de prieteni, elaborarea unor prezentari power-point, transmiterea unor mesaje constructive prin e-mail catre colegi, prieteni, institutii, initierea unor actiuni comunitare impreuna cu grupul de prieteni.

Elevii din invatamantul liceal sunt sfatuiti de ISMB sa participare la concerte, piese de teatru si filme, exercitii de luare independenta a deciziilor, activitati sportive si turistice.