mihnea-costoiu.jpgElevii din judeţul Olt care s-au clasat pe primele locuri la olimpiadele naţionale şi internaţionale şi profesorii lor îndrumători vor fi premiaţi vineri, în prezenţa ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

Consiliul Judeţean Olt asigură fondurile necesare premierii, în acest sens, joi, consilierii judeţeni aprobând alocarea sumei de 70.600 de lei din bugetul propriu al instituţiei pentru premierea elevilor şi profesorilor îndrumători din judeţ, care au obţinut rezultate deosebite la concursurile naţionale, internaţionale şi Olimpiade naţionale şi internaţionale de specialitate în anul 2013.

Vor primi premii 69 de elevi şi 34 de profesori îndrumători, printre elevi în cauză numărându-se şi Adrian Vulpe-Grigoraşi care a obţinut locul al doilea la „Space Settlement Design Contest” organizat în luna mai de NASA. Sunt premiaţi şi elevi sportivi, cum este cazul celor celor de la CSS Corabia care au câştigat Cupa Hagi, dar şi al elevilor Şcolii din comuna Stoicăneşti, clasaţi pe poziţia a treia la Olimpiada naţională a sportului şcolar. Valorile premiilor sunt diferite, în funcţie de locul obţinut de elevi la concursuri, astfel că elevii care au obţinut locul I la olimpiadele şi competiţiile sportive naţionale şi cei calificaţi calificaţi în lotul lărgit al României pentru olimpiadele internaţionale vor primi câte 1.000 de lei, cei care au câştigat premiul al doilea primesc fiecare câte 800 de lei, pentru locul al III-lea se acordă câte 600 de lei şi pentru menţiuni câte 400 de lei. Profesorii îndrumători şi antrenorii vor primi câte 500 de lei. Festivitatea se va desfăşura vineri, începând cu ora 14,00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, evenimentul fiind organizat de Consiliul Judeţean Olt în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt.
Consilierul preşedintelui CJ Olt, Miruna Ginerică, a subliniat, într-o declaraţie de presă, că organizarea festivităţii şi premierea elevilor este oportună pentru că se încurajează şi promovează astfel performanţa şcolară.

„Considerăm că premierea elevilor care obţin rezultate şcolare remarcabile şi a profesorilor îndrumători reprezintă un act de recunoaştere a meritelor acestora şi un mod de promovare a exemplelor pozitive”, a adăugat Miruna Ginerică. AGERPRES