olimpici_info_ceoi.jpgLotul de informatică al României a obţinut patru medalii – una de aur, două de argint şi o alta de bronz – la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI ), desfăşurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia). Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, laureat cu argint la ediţia precedentă, Alexandru Velea (clasa a XII-a/ Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur.

Medaliile de argint au fost obţinute de Rareş-Darius Buhai (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi Valentin-Marius Hârşan (clasa a XII-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa (clasa a X-a/ Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

La cea de-a XXII-a ediţie a CEOI au participat 44 de concurenţi din zece ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.
Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. AGERPRES