Lotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur şi cinci de argint la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie în Bali (Indonezia).

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, marele performer este Sergiu Petruşca, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur.

Au obţinut medalii de argint Miruna Ioana Belciu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Alexandra Bianca Petrescu şi Maria Ioana Popa, eleve în clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iaşi, Ioana Daria Radu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, respectiv Răzvan Ovidiu Hârşan, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Miruna Ioana Belciu şi-a egalat performanţa de la ediţia anterioară, fiind la a doua medalie de argint în această competiţie.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Participanţii susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din trei elevi). La ediţia din acest an au participat 276 de elevi din 48 de ţări. AGERPRES