Elevii români au obţinut 11 medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară din Rusia

medalii3.jpgElevii români au obţinut 11 medalii şi două premii speciale la patru discipline la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată, în perioada 12-19 iulie, în Yakutsk, Federaţia Rusă, a informat, vineri, Ministerul Educaţiei.

Distincţiile au fost obţinute la disciplinele informatică, matematică, fizică şi chimie, a precizat sursa citată. Dintre cele 11 medalii obţinute de elevii români la concursul din Republica Saka, Federaţia Rusă, patru sunt de aur, şase de argint şi una de bronz.

Astfel, la chimie, câte o medalie de argint au obţinut Maria Adnana Leizeriuc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” din Suceava, şi Cristian David Călin, elev în clasa a X-a, la Colegiul Naţional ”Costache Negruzzi” din Iaşi.
Tot la chimie, câte o medalie de bronz au obţinut Marius Constantin Stoian, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău.

La matematică, medalia de aur şi premiul special pentru cea mai bună soluţie de rezolvare a unei probleme au fost obţinute de Florina Toma, clasa a XI-a la Colegiul Naţional din Iaşi.
Tot la matematică, medalie de argint au luat Andreea Măgălie, din clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Ştefan Gramatovici clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti.

La fizică, Ioan Ignat, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a câştigat medalia de aur, iar Alex Mihai Kis, elev în clasa a XI-a de la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti, a luat argint.
La această disciplină a concurat şi Andrei Ioan Bleahu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Grigore Moisil” din Oneşti, judeţul Bacău.

Performanţe deosebite au fost obţinute şi la informatică. Mihai-Dan Gheorghe, elev în clasa a IX-a, şi Daniel Posdărăscu, din clasa a X-a, ambii la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au luat câte o medalie de aur la această disciplină.
De asemenea, medalie de argint la informatică a obţinut Rareş Darius Buhai, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din Federaţia Rusă, Bulgaria, Macedonia, Serbia şi România.
Echipa României revine în ţară vineri, la ora 22,55, pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, a precizat Ministerul Educaţiei. AGERPRES