medalii.jpgLotul României a cucerit patru medalii, dintre care trei de aur, şi locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie, care s-a desfăşurat în perioada 30 iulie – 5 august, la Kyoto, în Japonia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) remis luni AGERPRES, după performanţa de anul trecut (locul al doilea pe naţiuni şi patru medalii: două de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz), olimpicii români au cucerit în acest an supremaţia mondială, graţie palmaresului excepţional obţinut la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie: trei medalii de aur şi o medalie de argint.

Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional „I. C. Brătianu” din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi). Toţi trei sunt la prima participare într-o astfel de competiţie. Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.

Olimpiada Internaţională de Geografie a reunit participanţi din 32 de ţări.
Elevii români vor reveni în ţară miercuri. AGERPRES