olimp_info_2015.jpgLotul naţional de informatică (juniori) a cucerit trei medalii de aur şi o medalie de bronz la a IX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 16-19 septembrie, la Ohrid (Macedonia), echipa României ocupând astfel şi în acest an locul I în clasamentul pe naţiuni.

„Medaliile de aur au fost obţinute de Ovidiu Răzvan Hărşan şi Alexandru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Bucureşti, respectiv Andrei Ioan Nicolae (clasa a VIII-a – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Palmaresul a fost completat de Maria Alexandra Udriştoiu (clasa a VII-a – Colegiul Naţional ‘Fraţii Buzeşti’ din Craiova), medaliată cu bronz”, precizează Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Ionel-Vasile Pit-Rada de la Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin. Competiţia a reunit 38 de concurenţi din 9 ţări. AGERPRES