olimpici_latina.jpgLotul olimpic al României a ocupat locul al II-lea pe naţiuni la Concursul internaţional de limba latină Certamen Ovidianum Sulmonense (Sulmona, Italia), anunţă Ministerul Educaţiei printr-un comunicat remis marţi. Cea de-a XIV-a ediţie a concursului destinat liceenilor care studiază limba latină a reunit 117 concurenţi din 12 ţări europene şi s-a desfăşurat în perioada 18 – 22 aprilie.

Echipa României a fost alcătuită din Anca Rujan şi Oana Bujor (ambele eleve la Colegiul Naţional ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, clasa a XII-a şi, respectiv, clasa a XI-a, pregătite de prof. Florentina Neculau), Raluca Antonia Vlaicu (clasa a X-a, Colegiul Naţional ”Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş, prof. Carmina Bănică), Georgiana Nuţu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Bacău, prof. Adrian Ifrim), Emma Mihăescu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Bucureşti, prof. M. Dună) şi Cristi Georgian Cucu (clasa a XII-a, Liceul ”B. P. Hasdeu” din Buzău, prof. Eugenia Hristache). Anca Rujan a obţinut premiul al II-lea şi un premiu special pentru cea mai bună traducere din concurs, precizează MEN.

„În cinstea performanţelor realizate de elevii români la ediţiile anterioare, la ceremonia de deschidere a concursului a fost onorată şi o fostă elevă a Colegiului Naţional ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Olivia Stănoi. Lucrarea sa de excepţie, premiată în urmă cu doi ani, a fost publicată în volumul omagial consacrat ediţiei din 2011 a concursului Certamen Ovidianum Sulmonense”, se mai arată în comunicat. AGERPRES