Un număr de 200.000 de licențe Avira Antivirus Pro vor fi disponibile, gratuit, începând de luni, pentru elevii de liceu, a anunțat compania producătoare la conferința internațională „Noile provocări globale de securitate cibernetică”, organizată de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), alături de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

Inițiativa, care beneficiază de sprijinul CERT-RO și al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, are ca scop blocarea amenințărilor cibernetice la care este expus zilnic unul dintre cele mai active grupuri de internauți, liceenii.

“Suntem bucuroși să punem la dispoziția liceenilor români un program antivirus de ultimă generație care să îi protejeze în fața atacurilor cibernetice din ce în ce mai sofisticate. Aducem astfel contribuția noastră la ceea ce devine o prioritate globală: educația cibernetică”, a precizat Cristian Gheorghe, director de țară al Avira România.

Practic, 200.000 de licențe Avira Antivirus Pro (câte patru pachete a câte 50.000) vor fi puse la dispoziția elevilor care vor să își protejeze calculatoarele în fața pericolelor din mediul online. Acestea pot fi obținute accesând site-ul CERT-RO și urmând instrucțiunile afișate pe pagina principală.

Conform producătorului de soluții de securitate, instalând Avira Antivirus Pro pe calculatoarele lor, elevii vor beneficia de una dintre cele mai complexe tehnologii de protecție cibernetică. Datele lor vor fi în siguranță datorită unor algoritmi avansați care se actualizează în timp real prin Avira Protection Cloud și Avira URL Cloud. Licențele sunt valabile pentru un an din momentul activării și sunt compatibile atât cu Windows, cât și cu Mac OS.

Avira protejează utilizatorii împotriva tuturor pericolelor asociate universului digital. Suita de produse de securitate include programe gratuite pentru utilizatorii de Windows, Mac, iOS sau Android. Avira are în portofoliu și o gamă premium pentru clienții care doresc să se bucure de caracteristici tehnice avansate și suport tehnic.

Fondată în anul 1986, compania continuă să fie una dintre cele mai inovative din industria IT. Avira este o companie multinațională cu sediul principal în Tettnang, Germania și birouri în București, Munchen, Beijing și Silicon Valley. AGERPRES