Sase elevi romani au obtinut medalii de aur si de argint la a XII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori care s-a desfasurat in orasul albanez Vlora intre 23-27 iunie. Dintre cele sase medalii, doua sunt de aur si patru de argint.
Cele doua medalii de aur au fost obtinute de Radu Bumbacea, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti, si Omer Cerrahoglu, elev in clasa a VI-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

Medaliile de argint au fost obtinute de Alexandru Munteanu, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti, Andrei Alexandru Milu, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti, Stefan Ivanovici, elev in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti si Dan Danaila, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori este un concurs anual destinat elevilor din statele situate in zona balcanica. In acest an, au participat 14 echipe din 12 tari. Lotul Romaniei a fost compus din sase elevi si a obtinut locul intai in clasamentul neoficial pe natiuni.