Elevii români cu vârste între 15-20 de ani pot participa la cea de- a IV-a ediţie a Concursului internaţional de artă ‘In Memoriam’ care se va desfăşura la Lodz în Polonia.
Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul MEN, ediţia din acest an a concursului are ca obiectiv promovarea toleranţei şi combaterea prejudecăţilor, a urii, xenofobiei şi ignoranţei, în conexiune cu comemorarea victimelor centrului de detenţie juvenilă din Lodz, care a funcţionat sub control nazist în perioada decembrie 1942 – ianuarie 1945.

La concursul organizat de Liceul de artă ‘Tadeusz Makowski’ din Lodz, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din Polonia, sunt invitaţi să participe elevi cu vârste cuprinse între 15-20 de ani, din România, Belarus, Estonia, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Germania.
Termenul de trimitere a lucrărilor este 14 februarie 2015, iar selecţia acestora se va face de către un grup de artişti profesionali. Categoriile acceptate sunt: desen, pictură, grafică, fotografie, sculptură şi postere. AGERPRES