elevi_mici.jpgElevii din ciclurile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, dar şi copiii de la grădiniţă se întorc la cursuri luni, 7 februarie, după vacanţa intersemestrială de o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Din cei peste 3 milioane de elevi şi preşcolari din România, aproximativ 2,7 milioane sunt elevi în învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi peste 500.000 sunt copii de grădiniţă. Anul şcolar 2010-2011, început pe 13 septembrie 2010, are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare, potrivit calendarului MECTS.

Semestrul al doilea, care începe pe 7 februarie, se va încheia pe 17 iunie. Elevi vor mai avea vacanţă de pe 16 aprilie până pe 25 aprilie şi din nou cursuri în perioada 26 aprilie – 17 iunie. Vacanţa de vară este prevăzută în perioada 18 iunie – 11 septembrie. Potrivit MECTS, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. AGERPRES