vacanta.jpgElevii din învăţământul preuniversitar şi preşcolarii vor intra de vineri în vacanţa de vară, potrivit calendarului anului şcolar 2012-2013 aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Vacanţa de vară care începe vineri se va încheia pe 15 septembrie, urmând ca pe data de 16 septembrie să înceapă anul şcolar 2013-2014.

Elevii de clasa a VIII-a au intrat în vacanţă cu o săptămână mai devreme, urmând să susţină probele evaluării naţionale. Prima probă a evaluării naţionale – cea la limba română – va fi susţinută pe 25 iunie. Elevii aparţinând minorităţii naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 26 iunie. Ultima probă – cea la matematică – va avea loc pe 27 iunie. Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi făcute publice pe 3 iulie.

Şi absolvenţii de clasa a XII-a au intrat mai devreme în vacanţă, în vederea susţinerii examenului de bacalaureat, care se desfăşoară în prezent, candidaţii susţinând în aceste zile proba de testare a competenţelor digitale, care se va încheia vineri. AGERPRES