elevi_liceu.jpgElevii şi preşcolarii se întorc de luni la cursuri după o vacanţă de o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Elevii şi preşcolarii din Bucureşti şi 14 judeţe au stat acasă şi în săptămâna dinaintea vacanţei intersemestriale din cauza vremii nefavorabile. În cazurile în care situaţia şcolară pe semestrul I nu a putut fi încheiată întrucât nu s-a putut desfăşura activitatea didactică din caza condiţiilor meteo aceasta va fi încheiată în primele zile ale semestrului II potrivit normelor în vigoare.

Vacanţa de primăvară este cuprinsă între 12 şi 22 aprilie, iar cursurile se vor desfăşura din 23 aprilie până pe 20 iunie. Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 21 iunie, şi se va încheia duminică, 14 septembrie.

„În zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri. Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice data de 5 iunie – Ziua învăţătorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar. Săptămâna 7 – 11 aprilie din semestrul al doilea este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit ‘Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!’, având un orar specific”, precizează MEN. Tezele din semestrul al II-lea se vor susţine până la data de 23 mai.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. AGERPRES