Primăria municipiului Ploieşti a premiat două tinere care au fost desemnate „Elevul anului” şi cinci cadre didactice implicate în pregătirea acestora, care au fost distinse cu titlul „Profesorul anului”. Alexa Tudose este elevă în clasa a IX-a la Colegiul „I. L. Caragiale” din Ploieşti şi a fost desemnată „Elevul anului” după ce a obţinut medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori.

„Pentru mine această medalie este un rezultat care mă încurajează să continui şi care îmi arată că toată munca şi pasiunea mea sunt apreciate. Premiul de ‘Elev al anului’ este uimitor, nu mă aşteptam, sunt foarte fericită. În viitor, doresc să continui cu informatica pentru că îmi place din ce în ce mai mult şi vreau să am o carieră în acest domeniu”, a declarat Alexa.

Întrebată dacă vizează o carieră în ţară sau în străinătate, eleva a spus că plănuieşte să părăsească România, însă nu ştie dacă doar pentru studii.

Alexandra Alexiu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Mihai Viteazul” din Ploieşti, a fost, de asemenea, desemnată „Elevul anului”, în condiţiile în care ea a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului. Ea spune că, pentru această competiţie s-a pregătit intens la mai multe materii, iar pentru viitor îşi doreşte să se implice în cercetare în chimie şi fizică, însă nu ştie deocamdată dacă va face acest lucru în România sau în afara ţării.

Cele cinci cadre didactice implicate în pregătirea celor două eleve au primit titlul de „Profesor al anului”.

Elevii şi profesorii au primit diplome, dar şi premii în bani totalizând 4.000 de lei. AGERPRES