Elevii claselor V-VIII ai singurei şcoli smart din mediul rural din România, cea din Ciugud, o comună de lângă Alba Iulia, vor face online orele, pe perioada suspendării cursurilor din mediul preuniversitar, datorită tehnologiei implementate aici.

„Graţie tehnologiei pe care noi am implementat-o în şcoala smart de la Ciugud, chiar dacă de mâine se închid şcolile, copiii din clasele V-VIII vor putea să asiste la lecţii predate online de către profesori. Ei folosesc fie calculatoarele, fie chromebook-urile. Au acces în platforma online de învăţare, iar profesorii pot să le predea, prin intermediul fie a camerelor de supraveghere video, fie le încarcă pe platformă lecţiile pe care trebuie să le înveţe şi interacţionează acolo în mediul online”, a afirmat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, cu prilejul inaugurării oficiale a primei şcoli smart din mediul rural din România.

Potrivit edilului, copiii din clasele V-VIII au user şi parolă pe platforma educaţională şcoala365, iar de miercuri vor fi la şcoală online. Este vorba de 65 de elevi. AGERPRES