bayer_laborator_stiinte.jpgCompania Bayer va lansa în România proiectul „Laboratorul de ştiinţe”, care are ca scop educarea elevilor din clasele I – IV în domeniul ştiinţelor naturii. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, proiectul se va desfăşura în perioada 7 – 11 aprilie, în cadrul programului naţional Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun şi le va oferi elevilor oportunitatea de a participa la experimente practice şi atractive, inspirate din domeniile chimie şi biologie, ancorate în viaţa cotidiană. „Laboratorul de ştiinţe Bayer” va fi amenajat în rondul central din Parcul Lumea Copiilor, intrarea de lângă Palatul Naţional al Copiilor. O echipă de olimpici naţionali la chimie şi biologie va prezenta şi coordona experimentele realizate în „Laboratorul de ştiinţe Bayer”.

Astfel, prin experimente practice şi distractive, copiii vor descoperi secretele ştiinţei în trei domenii principale: sănătate, agricultură şi materiale de înaltă tehnologie. În zona de sănătate, copiii vor lucra împreună pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe şi existenţa enzimelor în legume. În zona de experimente legate de domeniul agricultură, copiii vor descoperi compoziţia unei frunze, vor extrage pigmenţi de clorofilă din frunze şi vor măsura pH-ul din sol folosind mai multe metode.

Experimentele din zona de materiale de înaltă tehnologie vor consta în: introducerea unui ou într-o sticlă, prepararea cernelei invizibile, crearea de artificii în apă. Accesul copiilor la experimente se va face în grupe sau clase de maximum 30 de elevi, prin prezenţa şi supravegherea directă a învăţătorilor.

La experimentele realizate în laborator se vor folosi materiale binecunoscute din viaţa cotidiană iar elevii participanţi vor fi direct implicaţi. În „Laboratorul de ştiinţe Bayer”, copiii vor deveni mici cercetători prin descoperirile pe care le vor realiza împreună cu olimpicii.

„Laboratorul de ştiinţe Bayer” îşi va deschide uşile şi va primi clasele de elevi în perioada 7 – 11 aprilie, de luni până vineri, între orele 12,00 – 18,00. Durata unei vizite în „Laboratorul de ştiinţe Bayer” va fi de aproximativ o oră. Înscrierile pentru participare se fac, pentru fiecare clasă, de către învăţător, până la data de 4 aprilie. AGERPRES