Elevii care au obţinut nota 10 la bacalaureat şi evaluarea naţională, în total 23 de tineri vrânceni, au fost răsplătiţi financiar de Ministerul Educaţiei, pe 16 septembrie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea. Elevii care au obţinut 10 la evaluarea naţională au fost premiaţi cu 1.000 de lei iar cei cu nota maximă la bacalaureat au primit 3.000 de lei.

„Vrem să vă felicităm din toată inima pentru efortul depus şi rezultatele superbe pe care le-aţi obţinut în această vară, obţinând curat media 10 la evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat. Suntem alături şi de bucuria părinţilor, care au fost fericiţi de aceste frumoase rezultate şi a întregului judeţ al nostru, care are o emblemă prin voi, elevii, bucuria de a avea cât mai mulţi cu medii de 10 la aceste examene”, le-a transmis elevilor, în deschiderea festivităţii de premiere, inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea.

Dintre cei 16 absolvenţi ai clasei a VIII-a premiaţi, opt provin de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani: Bejenaru Ianis Mihail, Bădărău Diana, Ifrim Alexandra, Norocea Dragoş, Peiu Andreea, Pinţoiu Ana Ştefania, Pîslaru Miruna Ioana şi Sartore Elena Lăcrămioara.

De la Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny” Focşani au fost premiaţi doi elevi, Antonescu Melisa Luciana şi Cara Rareş. Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Focşani a avut, de asemenea, doi absolvenţi cu media 10: Filimon Alexandra Elena şi Sava Ianis Robert. Lista premianţilor a fost completată de Coman Irina Elena, de la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani, Baican Marius, de la Şcoala Gimnazială „Ion Basgan” Focşani, Gavrilă Diana, de la Şcoala Gimnazială „Gh. Asanache” Bordeşti şi Tănase Andreea Camelia, de la Şcoala Gimnazială Chiojdeni.

La examenul naţional de bacalaureat, şase absolvenţi ai Colegiului Naţional „Unirea” au obţinut nota maximă: Dima Alina Elena, Iordăchescu Alex, Matişan Răzvan Andrei, Mircea Andra Elena, State Andreea şi Vasilache Raluca. Lor li se adaugă Damoc Bianca, de la Colegiul Naţional „Emil Botta” Adjud.

La nivel naţional, Ministerul Educaţiei a premiat 459 de absolvenţi de gimnaziu şi 235 de liceeni care au terminat clasele a VIII-a şi liceul cu nota maximă. AGERPRES