Eliminarea taxelor de acreditare pentru ULB Sibiu

univ-sibiu-sigla.jpgAparitia in Monitorul Oficial nr. 11.01.2008 a Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, consolideaza Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu ca universitate cu reputatie internationala si nationala.
Astfel, obtinerea calificativului „Grad de incredere ridicat” din partea Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), in urma procesului de evaluare a calitatii la nivel institutional, da dreptul legal ULBS la:

– Acreditarea prin Hotarare de Senat a programelor de master, programelor de studii postuniversitare si a programelor de doctorat;

– Recunoasterea acreditarii activitatii de cercetare-dezvoltare si inovare a tuturor centrelor de cercetare stiintifica infiintate cu aprobarea Senatului. Acestea pot avea personalitate juridica si fac parte din reteaua Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Activitatea financiara se poate evidentia in cont distinct la banci comerciale, iar veniturile proprii realizate si neutilizate se raporteaza cu aceeasi destinatie in anul urmator.

Managementul strategic al ULBS, care a condus la includerea ULB Sibiu in lotul celor 11 universitati din Romania (9 universitati de stat si 2 universitati private) a dus la economisirea celor aproximativ 160.000 RON, costul evaluarii institutionale platit de MEdCT la ARACIS si, in continuare, la eliminarea totala a taxelor corespunzatoare acreditarii noilor programe de master, programelor de studii postuniversitare si a programelor de doctorat.