univ ovidius.jpgFacultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta, în colaborare cu Institutul de Matematica „Simion STOILOW” al Academiei Române (IMAR) si Societatea de Stiinte Matematice din România, Filiala Constanta, organizeaza in perioada 9-10 mai cea de-a treia editie a „Workshop-ului pentru tinerii cercetatori matematicieni” („Workshop for Young Researchers in Mathematics”), o întâlnire a tinerilor cercetatori de top din domeniul matematicii.

Profilul unui asemenea tanar este fundamental legat de ideea de valoare, participantii fiind matematicieni care au fost de-a lungul timpului beneficiarii unor burse doctorale sau post-doctorale la prestigioase universitati din tara sau strainatate, care au accesat si obtinut fonduri europene, granturi de cercetare nationale si burse postdoctorale, beneficiind astfel de fonduri guvernamentale si europene destinate cercetarii în domeniul matematicii.

Comitetul de organizare este format din lect.dr. Denis ibadula, conf.univ.dr. Constantin Costara si cercetator Cristi Enache, toti trei de la Universitatea Ovidius din Constanta, dar si Anca Macinic, Alexandru Popa si Liviu Ignat de la Institutul de matematica „Simion Stoilow ” al Academiei Romane.”

Ca si in editiile din anii trecuti, lucrarile workshop-ului se desfasoara pe doua sectiuni: sectiunea de algebra, teoria numerelor, geometrie, geometrie algebrica si analiza, matematica aplicata si ecuatii cu derivate partiale.

Vor participa matematicieni de la prestigioase universitati si institute de cercetare din tara: Institutul de matematica „Simion Stoilow ” al Academiei Romane, Universitatea Bucuresti, Universitatea din Craiova, Universitatea Politehinica Bucuresti, Universitatea „Dunarea de Jos”, Galati, ‘Politehnica’ University of Timisoara dar si tineri matematicieni de elita din Statele Unite (University of Missouri – St. Louis, University of Minnesota), Belgia (Universiteit Brussel, Belgium), Franta (Université Pierre et Marie Curie si Universite Paris Est Creteil), Irlanda (Trinity College Dublin, Ireland), Austria (University of Graz, Austria). Vor participa de asemenea si studentii facultatii de matematica si informatica de la universitatea noastra, workshopul fiind o buna modalitate pentru studenti de a cunoaste ultimele rezultate din domeniu, dar si de a cunoaste si a intra in legatura cu tinerii cercetatori de top din domeniu.