eltek_logo.jpgSistemele Public Address au devenit în ultima perioadă o constantă a dotării minimale din şcoli, licee, facultăţi. ELTEK Distribution propune colaboratorilor săi sistemele de adresare publică ale renumitului producător japonez TOA, recunoscute prin fiabilitate şi flexibilitate deosebite, dar şi prin calitatea foarte bună a sunetului.

Coroborarea funcţiilor de difuzare a unui conţinut informaţional general cu cele de menţinere a unui nivel ridicat de siguranţă a constituit elementul decisiv pentru includerea acestor sisteme în solicitările tot mai multor instituţii educaţionale.

În prezent, garantarea siguranţei şi securităţii în şcoli, licee, facultăţi, campusuri universitare este o adevarată provocare, atât pentru factorii decidenţi din domeniu, cât şi pentru instalatorii de sisteme de securitate care trebuie să găsească cele mai bune soluţii. Utilizarea sistemelor Public Address asigură realizarea comunicării eficiente a situaţiilor de urgenţă sau a mesajelor de prevenire a eventualelor probleme de securitate.

Caracteristicile care recomandă sistemele TOA pentru utilizarea in mediul educaţional sunt:

– Aria de adresare poate fi împărţită pe zone – se pot selecta toate zonele sau numai o parte pentru a comunica un anunţ, iar volumul este reglabil independent pe fiecare zonă

– Permit difuzarea de anunţuri preînregistrate

– Se poate face integrarea cu sistemul de detecţie incendiu pentru a lansa automat mesaje de alertare

– Se integrează într-o reţea LAN pentru a fi accesate de la distanţă

– Pot fi integrate cu sisteme de sonerie electronică pentru pauze

– Dau posibilitatea de a difuza muzică în pauze

– Sisteme modulare

Un sistem de Public Address este format din:

– Staţie centrală (mixer cu amplificare)

– Difuzoare (de plafon, de perete, de exterior, tip goarnă, tip coloană)

– Microfon de anunţuri

– Microfon dedicat pentru alarme de incendiu

TOA produce o gamă variată de sisteme de Public Address, cu utilizări în diverse aplicaţii din instituţii de învăţământ, centre comerciale, instituţii publice, instituţii culturale, clădiri de birouri. Sistemele din seria VM-3000, spre exemplu, sunt unele dintre cele mai apreciate si utilizate sisteme de adresare publică din mediul educaţional. Acestea sunt certificate conform standardului EN 54-16.