Emil Boc: “Guvernul lucreaza la un program de sustinere a sportului de masa”

salasport_umf_tgmures.jpgPremierul Emil Boc a anuntat, marti, la Arad, ca Executivul lucreaza la un program de sustinere a sportului de masa. “La nivelul Guvernului se lucreaza la un program de sustinere a sportului de masa, in ceea ce priveste constructia de baze sportive, bazine de inot, terenuri de baschet, de fotbal sau de handbal”, a spus primul-ministru.

El a afirmat ca prin acest program se urmareste, intre altele, implicarea tinerilor, si nu numai, in activitati sportive ”cu beneficii imense pentru toata lumea”, creandu-se, prin atragerea acestora spre sport, baza de selectie pentru viitorii performeri.

”Este benefic si pentru parinti, pentru ca isi stiu copiii implicati intr-o activitate sportiva, si nu una legata de gasti de cartier sau de activitati de violenta. Orice tanar care face sport nu este implicat in actiuni de violenta sau in alte actiuni antisociale care, in timp, aduc societatii multe probleme”, a explicat Emil Boc. Totodata, el a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste bazele de selectie pentru sportul de performanta.

“Din nefericire, nu mai avem performantele de la olimpiadele anterioare si din alte competitii internationale pentru ca s-a ingustat baza de selectie. Or, o asemenea baza de selectie a performerilor poate fi sustinuta doar cu un program national prin care Guvernul sa pregateasca infrastructura necesara. La Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei avem un intreg plan de extindere a constructiei salilor de sport, bazelor sportive tocmai pentru a da posibilitatea tinerilor sa practice sportul”, a spus seful Executivului. In context, primul-ministru a mai anuntat ca la Arad se va realiza, printr-un parteneriat dintre Ministerul Tineretului si Sportului, Primarie si Consiliul Judetean, un complex national sportiv pentru pregatirea sportivilor de performanta, ”ceea ce va da o forta suplimentara Aradului din perspectiva sustinerii activitatii