boc_emil.jpgPremierul Emil Boc a declarat, vineri, 21 august 2009, la Radio Romania Actualitati, ca a fost, este si va fi un om al dialogului si ca asteapta cele mai bune solutii de la specialisti pentru sistemul educatiei.

Premierul considera ca sistemul este „unul prost, care nemultumeste” si care trebuie schimbat si reformat.

In al doilea rand, Emil Boc spune ca schimbarile din acest sistem trebuie sa respecte lucrurile minimale de consens din Pactul National pentru Educatie – document semnat de toate partidele parlamentare. Seful Executivului a marturisit ca s-a oprit vineri, in mod intempestiv, la Ministerul Educatiei, unde a fost placut surprins sa constate ca ministrul Ecaterina Andronescu discuta alaturi de specialisti solutiile pentru acest domeniu.

„Trecand pe langa Ministrul Educatiei, am oprit masina si am urcat in cabinetul ministrului, care era insa in sedinta, alaturi de experti, unde lucrau cu comisia prezidentiala prezidata de Mircea Miclea la solutiile din educatie, ceea ce m-a bucurat. Ceea ce ne dorim cu totii – cea mai buna lege posibila – se contureaza. (…) Specialistii trebuie sa se puna in acord cu cele mai bune solutii educationale si astept solutiile pe care le vor da”, a mai spus premierul Boc.