Colegiul ”Unirea” din Pașcani a fost onorat cu distincția «Școala Antreprenorială a Anului 2019», acordată de JA Europe la Gala JA Hall of Fame. Școala Antreprenorială este o inițiativă de educație antreprenorială la nivel european, demarată de Junior Achievement Europe, susținută de către Comisia Europeană și mediul de afaceri.

Colegiul ”Unirea” este nominalizat și pentru premiul VET Innovator Award, ce va fi decernat în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale (EVSW) de către reprezentanții Comisiei Europene, în octombrie 2019, la Helsinki, Finlanda.

Evaluarea școlilor pentru această competiție este realizată de către reprezentanți ai mediului de afaceri, în cea mai mare parte companii multinaționale (Google, PwC, Raiffeisen Bank, ș.a.) care investesc în programe de educație. Criteriile de evaluare vizează doar activitatea din anul școlar în curs în domeniul educației antreprenoriale, întregul curriculum formal și non-formal din școală, prin care actorii implicați în procesul de învățământ demonstrează competențe antreprenoriale: spirit de inițiativă, capacitatea de a comunica și a lucra eficient în echipă, capacitatea de gestionare a resurselor umane și materiale, capacitatea de asumare a riscurilor, creativitate și inovație.

În acest an școlar, Colegiul ”Unirea” a primit recunoaștere atât pentru calitatea educației la standarde europene din partea MEN prin Certificatul de ”Școală Europeană” cât și pentru abordarea antreprenorială în educație prin proiecte și inițiative, din partea mediului de afaceri prin distincția „Școala Antreprenorială a Anului 2019”.