Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad a organizat, joi, manifestarea intitulata ”Erasmus Day”, cu scopul popularizarii si mediatizarii programului de mobilitati Erasmus. In tot cursul zilei, la toate facultatile din cadrul universitatii au avut loc intalniri cu studentii si sesiuni de prezentarea ale Programului Erasmus, introducerea studentilor straini veniti in mobilitate de studiu la UAV dar si o conferinta de presa cu participarea a fosti si actuali studenti ”Erasmus”.

”Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ promoveaza cooperarea cu alte universitati din tara si din strainatate, care desfasoara activitati formative si de cercetare stiintifica similare sau complementare”, a declarat prof univ dr Lizica Mihut, rectorul universitatii.

Potrivit sursei citate, UAV desfasoara activitati de mobilitati cu scop de studiu sau de predare in cadrul programului Erasmus, ca parte a programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii (LLP), universitatea garantand recunoasterea academica totala pentru toti studentii Erasmus care participa la programul de mobilitati Erasmus.

UAV incurajeaza schimbul de studenti si de cadre didactice in conditii de recunoastere reciproca a competentelor. Prin intermediul programului Erasmus/ LLP, studentii sau masteranzii pot urma cursuri in cadrul altor universitatii europene, in conditii de recunoastere reciproca a competentelor, pe o perioada de timp cuprinsa intre 3 si 12 luni. De asemenea, si cadrele didactice pot efectua stagii de predare in universitati europene cu care exista incheiate acorduri bilaterale.


Durata unei mobilitati cu scop de predare, cuprinde un minim 5 ore de predare si un maxim de 6 saptamani, universitatea asigurand recunoasterea activitatii didactice desfasurate pe perioada mobilitatii, ca parte a carierei academice. Universitatea are incheiate Acorduri Bilaterale Erasmus cu 28 de Universitati din 13 tari: Portugalia, Italia, Germania, Franta, Spania, Cipru, Cehia, Polonia, Danemarca, Ungaria, Belgia, Slovacia si Turcia. ”In perioada 2004 – 2009 au beneficiat de mobilitati Erasmus 68 de studenti, pe diferite domenii de studiu, din cadrul mai multor facultati ale UAV, efectuandu-se un numar total de 364 luni de mobilitate. Pentru anul universitar 2009-2010, fondurile alocate de Uniunea Europeana pentru UAV, prin programul Erasmus au fost cele mai mari de pana acum, ele ridicandu-se la 35.263 euro”, a mai adaugat Rectorul UAV Arad. AGERPRES