eset.jpgESET, lider in protectia proactiva oferita PC-urilor, serverelor si altor sisteme informatice, a anuntat lansarea in Romania a versiunii 4 a solutiilor anti-malware multiplu premiate ESET NOD32 Antivirus si ESET Smart Security, versiuni destinate atat consumatorilor finali, cat si mediului business.

Aceste versiuni construiesc pe fundamentul ESET ThreatSense, tehnologia proactiva pentru detectia virusilor si continutului malware, adaugand 20 de noi functionalitati care imbunatatesc detectia continutului malware si ofera un nivel avansat de diagnostic si remediere, sporind totodata managementul solutiei.

Cea mai noua generatie continua traditia ESET de oferire a unui nivel maxim de securitate, pastrand operarea rapida si transparenta, cu un nivel minim de incarcare al resurselor sistemului: memorie, hard disk si procesor “In mijlocul unui mediu plin de amenintari informatice din ce in ce mai complexe, furnizorii de solutii anti-malware sunt tentati sa includa cat mai multe functionalitati in suitele lor complete de securitate, dar trebuie sa fie constienti si de afectarea performantei sistemului pe care aplicatia va rula atunci cand le proiecteaza”, a spus Andrew Hanson, Analist Cercetator, Solutii de securitate, IDC.

“Presiunile economice curente duc companiile in situatia in care fie ingheata fie maresc ciclurile de inlocuire ale statiilor PC, insa investitile in securitate sunt inca necesare pentru a raspunde nivelului crescut de amenintari. Furnizorii de solutii de securitate de top vor oferi produse eficiente din punct de vedere al costurilor, care integreaza cu succes nivele multiple de protectie, simultan cu extinderea duratei de viata a computerului prin conservarea resurselor acestuia si mentinerea neafectata a performantei – toate la un nivel de pret pe care atat utilizatorii din mediul business cat si consumatorii finali sa si-l permita.”

Noile functionalitati de detectie si diagnostic oferite de ESET protejeaza utilizatorii de formele inselatoare in care se mascheaza continutul malware, analizand adanc in sistemul de operare, in fisiere sau in transferul criptat al aplicatiei de navigare pe internet pentru a identifica si elimina amenintarile ascunse. Ultima generatie ofera de asemenea tehnologie avansata de autoprotectie impotriva amenintarilor care sunt concepute sa dezactiveze solutia antivirus.

ESET NOD32 Antivirus 4 si ESET Smart Security 4 Business Editions ofera o gama completa de functionalitati de management. Acestea includ suport pentru baze de date de nivel inalt, configurare avansata a solutiei de securitate, si nivel si mai ridicat de scalabilitate pentru retele mari, dispersate. Editia Business include versiunea 3.9 a ESET Remote Administrator care permite ca in mediul business sa se execute instalari si configurari de la distanta.

“In vreme ce alte companii mizeaza pe strategia de depistare a continutului malware aflat in continua dezvoltare, noile solutii ESET au avantajul caracteristicilor recent adaugate si euristicii avansate, continuand sa ofere capabilitati superioare de prevenire si detectie, fara sa compromita performanta sistemului”, spune Anton Zajac, CEO ESET. “Mai mult de 70 de milioane de utilizatori din mediul privat sau business au incredere in protectia pe care ESET o ofera proactiv in fata amenintarilor provenite din Internet. Continuand traditia noastra de a oferi protectie maxima in paralel cu un nivel minim de consum resurse, oferim cresterea eficientei si scaderea costului total de posesie”.