Nu mai puţin de 680 de elevi din ţară participă, începând de marţi până sâmbătă, la Etapa Naţională a Olimpiadelor de Matematică pentru clasele V-VI şi VII-XII, care se desfăşoară la Târgu Mureş şi Sovata, a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş pe pagina web a evenimentului.

„Ca în fiecare an, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează olimpiadele şcolare, concursuri de masă ce reunesc în întrecere pe cei mai înzestraţi elevi din toate domeniile. În acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş are deosebita onoare de a organiza Etapa Naţională a Olimpiadelor de Matematică pentru clasele V-VI şi VII-XII, manifestare prestigioasă în care elevii sunt chemaţi să dea măsura talentului şi a cunoştinţelor lor în ştiinţele exacte, în perioada 19-23 aprilie 2016 la Sovata, respectiv Târgu Mureş. Vor participa un număr de 680 elevi din clasele V-XII din toate judeţele ţării, 95 de profesori însoţitori şi 100 de profesori, membri ai Comisiei centrale (…) Sperăm într-o bună desfăşurare a acestei manifestări menită să aşeze la loc de cinste învăţământul mureşean”, a arătat Ştefan Someşan, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş.

Potrivit şefului ISJ Mureş, elevii din clasele V-VI susţin probele de concurs la Liceul Tehnologic ‘Domokos Kázmér’ din Sovata, iar cei din clasele VII-XII, la Colegiul Naţional ‘Alexandru Papiu Ilarian’ din Târgu Mureş. AGERPRES