matula_iosif.jpgIn cadrul programului de promovare europeana a universitatilor romanesti, pe care l-a initiat, europarlamentarul PD-L Iosif Matula a primit, pe 12 februarie, la Bruxelles, vizita conducerii Universitatii Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, reprezentata de Paul Stefan Agachi, presedintele Colegiului academic, Rudolf Gräf si Toader Nicoara, prorectori si prodecanul Facultatii de Studii Europene, Nicolae Paun.

Dupa cum a declarat, Iosif Matula s-a angajat, in cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii universitatii clujene, sa sprijine UBB in demersul sau de a-si promova oferta educationala la nivel european.

“Trebuie sa eliminam acele neclaritati care inca persista, inclusiv la nivelul Parlamentului European, fiind absolut necesar sa facem cunoscut modelul romanesc de solutionare a chestiunii minoritatilor, care poate constitui un exemplu pentru multe zone din Uniunea Europeana. In acest sens, Universitatea multiculturala Babes-Bolyai exemplifica perfect unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene: unitate in diversitate”, a precizat europarlamentarul democrat-liberal.

Matula a apreciat preocuparea tuturor universitatilor din Romania pentru promovarea bunelor practici din universitatile europene, dar si accentul tot mai mare care se pune pe cercetare si inovare in universitatile romanesti, pentru atingerea obiectivelor strategiei de la Lisabona de crestere economica si crearea de locuri de munca, mai ales in contextul crizei economice mondiale. “Pentru o mai buna cunoastere intre tinerii Uniunii Europene, este foarte importanta o mai mare mobilitate a studentilor romani catre universitati din alte tari, dar si aducerea unui mai mare numar de studenti europeni in universitatile romanesti”, a mai adaugat europarlamentarul Iosif Matula.