Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a aprobat, prin ordin, calendarul evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, pentru anul școlar 2017 – 2018, probele urmând a se desfășura în intervalul 7 – 24 mai 2018. Potrivit unui comunicat de presă al MEN, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a va avea loc în perioada 7 – 10 mai.

Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate pe 7 mai, fiind urmate, a doua zi, de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, iar proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii minorităților naționale se va desfășura pe 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: Limba română – pe 15 mai, Matematică – 16 mai și limba maternă – 17 mai.

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V – VI) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii). AGERPRES