„Artă sacră – expoziţie personală Viorel Ungureanu” a fost eveniment transmis online, pe 24 aprilie, de Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Facultatea de Arte din cadrul Universităţii ‘Ovidius’ din Constanţa a transmis pe canalul YouTube, evenimentul ‘Artă sacră – expoziţie personală Viorel Ungureanu’. Masterand al Facultăţii de Arte, Viorel Ungureanu a participat la toate expoziţiile organizate aici, dar şi la proiectul ‘Locus”, desfăşurat în parteneriat cu Universitatea din Lisabona – Portugalia, precum şi la expoziţia organizată în cadrul Muzeului de Arheologie Constanţa, cu tematică religioasă ‘Spaţiul Sacru’, spaţiu care îi este atât de familiar.

Sâmbătă, 25 aprilie 2020, pe pagina de Youtube a Facultății de Arte a Universității “Ovidius” a fost transmis spectacolul de poezie “SEARA DE POEZIE DE LA MALUL MĂRII”, realizat de studenții Facultății de Arte împreună cu elevii Colegiului Național de Arte ”Regina Maria” Constanța.

Primul proiect MAI AM UN SINGUR DOR are la bază poezii cunoscute din lirica eminesciană. Spectacolul a fost creat anul acesta cu ocazia sărbătoririi în ianuare, a poetului Mihai Eminescu. Acum, când a rămas doar amintirea actului artistic surprinsă în câteva instantanee fotografice, studenții anului I actorie au dorit să recreeze acest moment poetic și au decis să se filmeze fiecare, acasă – #stauacasă – pentru că au înțeles rostul lor în comunitate dincolo de scenă, pentru că în afara cursurilor la care participă online alături de profesori și-au dorit să perfomeze. Spectacolul MAI AM UN SINGUR DOR a adus în atenția spectatorilor versuri din poeziile: Luceafărul, Floare albastră, La steaua, Sunt ani la mijloc, Și dacă, Ce te legeni, Pe lângă plopii fără soț și Dorința.

Cel de al doilea spectacol, PROBA DE TEATRU – COLAJ DIN POEZIA LUI MARIN MINCU s-a născut în urmă cu patru ani, în cadrul Simpozionului Naţional „Mari exilaţi la Tomis – de la Ovidius la Marin Mincu”. Spectacolul are o structură mixtă, alături de studenții și masteranzii Facultății de Arte evoluând și elevii de la secțiile actorie și coregrafie din cadrul Colegiului Național de Arte ”Regina Maria” Constanța. Acest melanj este frecvent întâlnit în reprezentațiile teatrale universitare, constituindu-se ca o poartă deschisă elevilor dornici să afle cât mai multe despre meseria de actor.