univ bacau3.jpg “Profesie şi vocaţie – dialog peste timp” este titulatura sub care vor avea loc, la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 27 aprilie, o serie de evenimente dedicate personalităţii ilustrului lingvist şi pedagog Maria I. Gabrea, profesor la Facultatea de Filologie în anii de început ai Institutului Pedagogic de 3 Ani din Bacău.

În prima parte, cu începere de la ora 17, va avea loc lansarea cărţii “Profesor şi vocaţie”, de Maria I. Gabrea (Bucureşti, Editura “Cultura Românească” S.A., 1939; ediţie anastatică – Bucureşti, Ecran Cinema Management, 2015). Activitatea, moderată de Prof. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu, îi are ca invitaţi de onoare pe domnii Radu Gabrea şi Florin Gabrea.

În partea a II-a, începând cu ora 18.45, este programată proiecţia filmului “O poveste de dragoste, Lindenfeld”, în regia lui Radu Gabrea, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, în prezenţa regizorului şi a actriţei din rolul principal feminin, Victoria Cociaş; moderator: Lect. univ. dr. Nicoleta Popa Blanariu. Evenimentele se vor desfăşura în Aula Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, iar intrarea este liberă.