Decanul Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, vrea sa implementeze si in institutia universitara oradeana examenele cu teste grila date electronic in baza unui soft, asa cum se practica deja in universitati mari precum cele din Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti.

Dr. Gheorghe Bumbu a declarat, pentru Agerpres, ca acest lucru se va intampla incepand chiar cu examenul de licenta de la finele acestui an univeristar, urmand examenul de admitere pentru anul universitar 2010-2011.

Toate examenele vor fi date pe computer, atat cele privind admiterea, cat si examenele de an si de licenta. In acest mod, decanul facultatii doreste sa elimine orice posibilitate de a cumpara examene, de frauda sau spaga. Decanul Bumbu a precizat ca a fost achizitionat programul cu teste grila, creat de Universitatea din Iasi, si in urma discutiilor pe care le-a purtat cu studentii oradeni.

Simularile si testele grila introduse anul trecut in programul facultatii de noul decan Bumbu au demonstrat ca aceste forme de verificare a cunostintelor sunt agreate de studenti pentru ca ofera o imagine corecta. De altfel, decanul Bumbu a mai spus ca rezultatele s-au vazut si recent cand din 200 de studenti de la medicina generala care au participat la examenul de rezidentiat de la Bucuresti, 183 l-au promovat. 93 dintre acestia au intrat din prima pe specialitati, iar 90 au intrat pe locurile suplimentate. AGERPRES