Trei şcoli speciale din Harghita s-ar putea închide din cauza fondurilor insuficiente primite din bugetul central, existând riscul să aibă loc şi mai multe disponibilizări de personal.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, joi, că din proiectul de buget al instituţiei lipsesc, în acest moment, 10 milioane de euro, din care şapte milioane pentru investiţii, două milioane de euro pentru cheltuielile de personal, iar un milion euro pentru sistemul de protecţia copilului. Din acest motiv, se ia în calcul închiderea şcolilor speciale din Ocland, Bilbor şi Miercurea Ciuc, a Centrului Judeţean de Resurse Educaţionale şi se are în vedere şi soluţia disponibilizărilor de personal.

“Banii de la personal lipsesc pentru că anul trecut, în an electoral, s-au dat 25 la sută înapoi pentru bugetari, dar anul acesta nu ne-au dat aceşti bani din bugetul ţării. Nu ştim ce o să facem, va trebui să închidem şcoli sau să dăm afară personal. (…)Acum va trebui să tăiem sau să folosim metoda clasică românească: ultimul trimestru să-l lăsăm fără bani, eventual să vedem dacă putem lua un credit”, a declarat Borboly Csaba. AGERPRES