univ_nat_arte.jpgExpozitia absolventilor Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti – promotia 2008 se va deschide, pe 18 iunie, la Palatul Parlamentului si va putea fi vizitata pana pe 22 august, a anuntat un comunicat al UNAgaleria. Cu ocazia deschiderii expozitiei vor fi acordate premiile oferite de Universitatea Nationala de Arte pentru absolventii ciclului de licenta.
In afara expozitiei de la Palatul Parlamentului publicul are ocazia de sa viziteze o serie de expozitii dedicate absolventilor de studii universitare si postuniversitare din Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti.

Institutie de prestigiu pentru spatiul cultural european, a carei istorie dateaza din 1864, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti se mandreste cu studenti de talia lui Constantin Brancusi, Victor Brauner, George Apostu sau Paul Neagu.

In prezent, aceasta institutie de invatamant superior functioneaza ca un laborator viu de creatie, cercetare si inovatie in domeniul artelor vizuale, conservarii si restaurarii, istoriei si teoriei artei, atat prin structura cursurilor predate, cat si prin evenimentele pe care le organizeaza.