Produsele alimentare sănătoase au fost promovate în cadrul unei campanii iniţiate de elevii Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria. Tinerii au organizat la sala de sport a liceului o expoziţie de preparate culinare folosind doar ingrediente proaspete şi naturale, pentru a-şi convinge colegii că fructele şi legumele de sezon sunt mai sănătoase decât produsele tip fast-food. Activitatea liceenilor se înscrie în cadrul proiectului „Mănâncă responsabil„, finanţat de Uniunea Europeană, care se derulează în nouă ţări, printre care şi România.

Iniţial am aplicat copiilor un chestionar. Tema este alimentaţie românească versus alimentaţie de import. În mare parte avem produse din grădina copiilor, bunicilor, profesorilor. Trebuie să mâncăm cât mai puţine alimente procesate termic, să ne bazăm pe consumul de fructe şi legume„, a declarat unul dintre coordonatorii proiectului.

Prin acest proiect, elevii implicaţi în derularea campaniei încurajează cumpărarea unor cantităţi mai mici de produse alimentare pentru a nu se mai arunca mâncarea şi consumul de mâncare pregătită acasă, în locul celei semipreparate cumpărate din magazine sau consumate în fast-food-uri.

Potrivit organizatorilor, anual, astfel de iniţiative îi determină pe elevi să renunţe la alimentaţia mai puţin sănătoasă şi să consume produse naturale. AGERPRES