Elevii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani vor putea participa până pe 30 aprilie la proiectul educaţional „Fabuloasa lume a banilor” în urma unui parteneriat încheiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Banca Comercială Română.

Potrivit site-ului MECTS, proiectul are două componente – expoziţia interactivă „Fabuloasa lume a banilor” deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României şi competiţia „Puşculiţa cu idei”.

Concepută ca un joc, expoziţia oferă copiilor ocazia să înveţe şi să înţeleagă noţiuni financiare de bază, să-şi însuşească un comportament financiar responsabil şi să-şi construiască o imagine obiectivă asupra banilor. Conceptul expoziţiei a fost realizat de Muzeul Copiilor FRida & freD din Graz, Austria şi până acum s-a bucurat de un mare succes în Viena şi Bratislava.
Cea de-a doua componentă a proiectului, „Puşculiţa cu idei”, urmăreşte promovarea educaţiei financiare şi dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale elevilor din învăţământul primar şi gimnazial, solicitând totodată creativitate şi originalitate. Elevii, alături de profesorii coordonatori, vor realiza o puşculiţă cât mai creativă şi originală, un plan de afaceri menit să strângă fonduri pentru a acoperi o nevoie identificată în şcoala lor sau în cadrul comunităţii locale şi un eseu sau scenariu care să justifice ideea de afacere. Un juriu va alege trei câştigători care vor primi 500, 1.000 şi 1.500 de Euro. Premiile în bani vor fi folosite de către câştigători pentru a pune în practică ideea de afaceri. AGERPRES