univ_dunarea_galati.jpgFacultatea de Inginerie Braila, care face parte din Universitatea „Dunarea de Jos” Galati, a facut primul pas spre desprinderea de structura galateana, in vederea transformarii intr-o universitate de stat de sine statatoare.

„Consiliul profesoral al facultatii s-a intrunit si a hotarat sa ne ceara acordul pentru a se desparti de noi. Stiu ca este o dorinta mai veche a lor sa aiba o universitate la Braila si ca au si sprijinul autoritatilor locale de acolo. Noi nu ne-am opus, le-am respectat dorinta”, a declarat rectorul „Dunarii de Jos”, Viorel Minzu.

Potrivit decanului Facultatii de Inginerie Braila, conf. dr. Adrian Goanta, Senatul Universitatii „Dunarea de Jos” Galati a aprobat desprinderea Facultatii de Inginerie Braila, dar procedurile de infiintare a unei universitati de stat pot dura si cativa ani. „Acesta este doar un prim pas. E greu de estimat cand vom avea o universitate la Braila”, a declarat Adrian Goanta, care a precizat ca, deocamdata, nu s-a stabilit un nume pentru noua institutie de invatamant superior.


In prima faza, universitatea de stat din Braila va avea specializarile pe care le deruleaza in acest moment Facultatea de Inginerie, respectiv patru domenii de licenta – Inginerie mecanica, Inginerie si management, Ingineria mediului si Agronomie si doua masterate – Inginerie mecanica si Ingineria mediului. Decizia Senatului ‘Dunarii de Jos’ nu va afecta cea de-a doua sesiune de admitere la Facultatea de Inginerie Braila, inscrierile urmand sa se desfasoare potrivit calendarului si metodologiei aprobate, pentru cele 62 de locuri la taxa ramase in aceasta sesiune.