Aproape 100 de absolvenţii de liceu care au trecut de examenul de bacalaureat şi-au înscris dosarele pentru admiterea la Universitatea Tehnică Gh Asachi din Iaşi, în topul preferinţelor fiind Facultatea de Automatizări Calculatoare.

La numai o zi de la începerea sesiunii de depunere a dosarelor la Universitatea Tehnică Gh Asachi din Iaşi (TUIASI), potrivit site-ului instituţiei de învăţământ superior, erau înscrişi 90 de tineri, 37 dintre aceştia optând pentru Facultatea de Automatizări Calculatoare. Alţi şase tineri au preferat să se înscrie la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii iar patru absolvenţi au depus dosarele pentru Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Câte un înscris se află şi pe listele facultăţilor de Textile-Pielărie şi Management Industrial, Ştiinţa Materialelor, Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului. Spre deosebire de celelalte facultăţi, la Inginerie chimică şi Protecţia Mediului nu a fost depus niciun dosar.

Pentru anul universitar 2017-2018 la TUIASI sunt scoase la concurs 2.356 de locuri la buget şi 1.066 de locuri la taxă la învăţământul pentru licenţă, iar pentru masterat sunt 1.803 locuri la buget şi 768 la taxă.

Absolvenţii de liceu care doresc să înveţe la una din specializările din cadrul TUIASI se pot înscrie până la sfârşitul lunii iulie. Spre deosebire de anii anteriori, pentru admiterea din acest an la TUIASI pentru studiile de licenţă, candidaţii se pot înscrie completând şi formularul online de acasă. Cu ajutorul formularului online, viitorii studenţi pot bifa, în ordinea preferinţelor, toate facultăţile şi toate specializările la care vor să se înscrie şi pot alege dacă vor să intre în concurs şi pentru locurile la taxă, în cazul în care nu prind un loc la buget, sau doar pentru locurile bugetate.

Absolvenţii de liceu din Republica Moldova şi Ucraina sunt scutiţi de taxa de admitere şi primesc o noapte de cazare gratuită în Campusul Tudor Vladimirescu în momentul în care vin să se înscrie la TUIASI. Mai mult, candidaţii din Republica Moldova se pot înscrie şi în cele trei puncte de înscriere din Bălţi, Chişinău şi Ungheni, în perioada 13 – 14 iulie, urmând să îşi depună documentele în original la Iaşi după 27 iulie. AGERPRES