Construirea a două clădiri pentru Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) a început pe 29 octombrie, când a fost turnat primul beton al fundaţiilor, proiectul ridicându-se la suma de 27 de milioane de lei.

Universitatea a anunţat, printr-un comunicat de presă, că proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, iar la final vor exista două clădiri moderne „cu o arhitectură deosebită, ce vor înfrumuseţa bulevardul Vasile Pârvan”.

În mod simbolic, primele cantităţi de beton au fost turnate de rectorul UPT, Florin Drăgan, foştii rectori Viorel-Aurel Şerban şi Nicolae Robu, precum şi de preşedintele Senatului UPT, Radu Vasiu.

„Este vorba de un proiect cu fonduri totale de peste 27 de milioane de lei – două corpuri de clădire, una cu plan parter, alta cu plan parter şi trei etaje – care ne va permite să aducem în acelaşi loc oamenii din celelalte clădiri ale Facultăţii de Chimie. Vor exista 16 laboratoare dotate, săli de curs, amfiteatre, birouri, iar din acest punct de vedere Politehnica face ceea ce a făcut mereu în acest prim secol de existenţă, să contribuie la dezvoltarea oraşului Timişoara şi a întregii regiuni prin oamenii pe care îi pregăteşte”, afirmă rectorul UPT, Florin Drăgan.

Clădirile vor fi construite în continuarea actualului sediu al Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului şi vor asigura condiţii de studiu pentru aproximativ 650 de studenţi.

Conform comunicatului, odată cu ridicarea noilor corpuri, va avea loc şi modernizarea actualului sediu al facultăţii, dar şi realizarea unui număr de 110 locuri de parcare.

„Are o poveste interesantă această construcţie, care a început în 2008, când domnul Nicolae Robu, rector pe atunci, a forţat această clădire, s-a făcut proiectul dar, din păcate, lucrurile s-au blocat. A mai existat o tentativă în 2013, dar din nou s-a blocat. Am revenit din nou în 2017, cu proiectul readaptat la noile condiţii, în 2018 a fost depus, în 2019 a venit aprobarea contractului de finanţare, în 2020 proiectul tehnic şi, iată, se lucrează cu un termen destul de strâns, dar sperăm să fie încheiat la finalul anului viitor”, a spus fostul rector Viorel-Aurel Şerban. AGERPRES

Sursa foto: Facebook