Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, în parteneriat cu UPC Business și Direct Group,a organizat un Workshop despre prevenirea și managementul riscurilor cu ajutorul sistemelor de supraveghere video.Evenimentul a avut loc pe 16 februarie, în Aula Facultății de Inginerie.

Printre invitații de onoare s-au numărat: Sorin AILENEI, Manager Public,Instituția PrefectuluiJudețului Bacău; Comisar Șef Claudiu-Adrian TULUC, Poliția Municipiului Bacău și ATOP (Reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor);Colonel Florin PRALEA din partea SPP;Locotenent-Colonel Ovidiu RANGU, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău;Director adjunct Lucian IFTENE, Poliția Locală Bacău; Colonel (r) Gelu MARGINĂ, AMOPSC (Asociația pentru Monitorizarea Ordinii Publice și Siguranței Cetățeanului), precumșireprezentanți ai autorităților locale din primăriile din județul Bacău.

Din partea UPC au participat:

Marius MOTOFEI – Head of B2B Products & Communications – UPC, Central & Eastern Europe;

Gabriela-Elena DURA – CEE, B2B BTL Manager şi Ciprian NITU – Area Sales Manager.

Un alt partener în organizarea evenimentului este DIRECT Goup Solutions reprezentat prin Bogdan MARIN – CEO.

Prof. univ. dr. ing. Valentin ZICHIL, Decanul Facultății de Inginerie, a declarat că „această ocazie reprezintă o oportunitate pentru studenții de la programele de studii de licență Tehnologia Informației și Mecatronicăpentru a efectua stagii de practică, iar pentru studenții masteranzi de la programele de studii Mecatronică Avansată, Tehnologia Informației Aplicată în Industrie, precum și pentru cei din domeniile mecanice sau a protecției mediului, legătura cu firmele co-organizatoare ale acestui workshop va constitui un bun prilej pentru soluționarea, prin proiecte de disertație, a unor probleme tehnice identificate în practica din teren. Workshop-ul crează legături între furnizorii de informație prin fibră optică, cum este UPC, firmele care pun la dispoziție sistemele de supraveghere video șistudenții Facultăţii de Inginerie, în egală măsură și pentru absolvenți, care au rolul de a opera pe aceste sisteme”.

Sorin AILENEI, Manager Public, Instituția Prefectului Județului Bacăua evidențiat că este important ca Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Inginerie,să fie partener la un astfel de eveniment. Universitățile au început să producă informații care vor fi transmise următoarelor generații, luând legătura cu mediul economic, încercând să găsească soluții la problemele actuale ale societății în care trăim.

Marius MOTOFEI – Head of B2B Products & Communications – UPC, Central & Eastern Europe a precizat că „Suntem mereu prezenți acolo unde nevoile comunităților sunt în aria noastră de competentă.Participăm la un eveniment care aduce aproape multe instituții, cu expunere deosebită la zona de securitate, cu o infrastructură foarte solidă în spate și vom discuta la acest workshop despre cum UPC poate să susțină zonele de securitate, prin soluțiiși echipe de oameni profesioniști, astfel încât să putem beneficia, în toate ariile comunităților de mai multă competentă, de mai multă siguranță, pentru cetățenii care sunt deserviți de aceste instituții”.

„Continuăm seria evenimentelor care se înscriu în Ingineria-o carieră de succes, cu un workshop dedicat supravegherii video șisiguranței active. Încercăm, alături de partenerii noștri, să aducem în atențiaautorităților locale, atât primării, cât șireprezentanți ai forțelor de ordine, concepte noi de securitate și anume: camere cu rezoluțieînaltă, cu informația transmisă prin fibră optică. Încercăm, astfel, să reducem gradul de infracționalitateși să oferim date suport autorităților publice în depistarea și identificarea infractorilor”, a afirmat Bogdan MARIN – CEO, DIRECT Goup Solutions.

În urma întrebărilor participanților la Workshop, aflați în sală, dar și prin discuțiile purtate între reprezentanții firmelor de specialitate și invitați, se poate afirma că acțiunea a suscitat un real interes. Mai mult, participanții și specialiștii au decis ca această primă ediție a Workshop-ului să fie un punct de referinţă pentru ale noi ediţii, urmând ca în cursul lunii octombrie sau noiembrie organizatorii să faciliteze o nouă întâlnire între „actorii” principali, furnizori de knowhow și utilizatori. La această a doua ediție ar urma să fie prezentate primele rezultate ale aplicării acestor sisteme și tehnologii de monitorizare a riscului infracțional, având în vedere că au fost încheiate contracte de furnizarea acestor servicii pentru câteva comunități locale din județul Bacău. De asemenea, luni, 19 februarie 2018, la Decanatul Facultății de Inginerie, se vor încheia trei protocoale de practică a studenților, din anul III de studii, cu agenți economici prezenți la această manifestare, fiecare protocol acoperind un număr de 40 de studenți din ciclul de studii de licență.