ubb.jpgFacultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) se află printre primele 150 de instituţii de învăţământ superior clasate în topul Shanghai, cea mai prestigioasă clasificare a universităţilor din întreaga lume.

În topul Shanghai sunt, în total, 500 de instituţii de învăţământ superior, Universitatea Babeş-Bolyai, prin Facultatea de Matematică şi Informatică, fiind singura din România. Pe primele patru locuri se află Universităţile Harvard, Stanford, Berkeley şi Institutul de Tehnologii Massachusetts, toate din America. Prima universitate europeană, Cambrigde (Marea Britanie) vine abia pe locul cinci. Pe ultimul loc se situează York University din Canada.

„Acest loc în top Shanghai nu doar ne onorează, ci ne şi obligă”, a declarat, marţi, rectorul UBB, academicianul Ioan-Aurel Pop, care şi-a exprimat speranţa că şi alte facultăţi din cadrul universităţii pe care o conduce vor intra în acest top.

La rândul său, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică, profesorul Adrian Petruşel a afirmat că această clasare este o recunoaştere a valorii şcolii de matematică din UBB, care astfel reuşeşte să îmbine armonios menirea didactică cu excelenţa ştiinţifică. „Intrarea în acest top este o performanţă remarcabilă, ţinând cont de finanţarea superioară pe domeniul cercetării de care beneficiază alte universităţi prezente în top Shanghai. Această poziţionare nu se datorează doar profesorilor de la Facultatea de Matematică şi Informatică, ci şi celorlalţi profesori de matematică de la alte facultăţi din cadrul UBB”, a declarat decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică, profesorul Adrian Petruşel. AGERPRES