Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiș” din Arad a organizat “Ziua Facultăţii”

uvvg_economice.jpgFacultatea de Științe Economice este una din cele mai vechi facultăți din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, sărbătorind anul acesta 23 de ani de existență.
Datorită faptului că este o facultate care are legături puternice atât cu mediul de afaceri din zonă, cât și cu învățământul preuniversitar, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad a organizat vineri, 22 noiembrie, a II-a ediție a evenimentului “Ziua Facultății de Științe Economice”, eveniment în cadrul căruia au fost angrenați partenerii facultăţii din învățământul preuniversitar, cât și cei din mediul de afaceri arădean.

Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad nu a neglijat, nici cu această ocazie, cerinţele de informare atât ale cadrelor didactice şi elevilor din liceele arădene, cât şi ale studenţilor economişti şi ale specialiştilor ce îşi desfăşoară activitatea în domenii conexe mediului de afaceri arădean și nu numai.

Astfel, Ziua Facultății de Științe Economice, eveniment de tip “porți deschise” s-a desfășurat în 3 etape antrenând elevii liceelor arădene în prima parte, directorii de licee și profesorii de economie din liceele arădene în partea a II-a, respectiv specialiștii din domeniul băncilor, asigurărilor și al piețelor financiare, în partea a III-a a evenimentului.

În prima etapă a evenimentului de acest an, începând cu orele 12.00, elevii de liceu din judeţul Arad (clasele IX – XII) au participat la o serie de module scurte pe diverse teme de interes pentru ei cum sunt: Dezvoltarea carierei profesionale, Cum să fii un antreprenor de succes?, Cum să fii un contabil profesionist?, Descoperă leaderul din tine, Matematica veselă sau Inteligența financiară, module susținute de către cadrele didactice ale facultății, dintre care amintim: prof. univ. dr. Șoim Horațiu, decanul Facultății de Științe Economice, prof. univ. dr. Cuzman Ioan, conf. univ. dr. David Delia, conf. univ. dr. Remeș Eugen, lector univ. dr. Costi Boby, lector univ. dr. Deac Dan și lector univ. dr. Mustea Anca.

Tot în cadrul acestei prime părți s-a desfășurat și un eveniment mult așteptat de către elevii arădeni și anume festivitatea de premiere a căștigătorilor concursului de postere “VIITORUL TAU ÎN ROMANIA. OPORTUNITAŢI DE CARIERA PENTRU UN TANAR ABSOLVENT”, concurs derulat din 20 octombrie până în 21 noiembrie 2013 prin intermediul paginii de facebook a facultății. Acest concurs a fost dotat cu premii substanțiale, astfel:

– Premiul I: O bursă de studii aferentă anului I în cadrul Facultăţii de Știinţe Economice, UVVG;

– Premiul II: Tabletă grafică 7″ Google Nexus

– Premiul III: Tabletă grafică 7″ Myria.

În partea a doua a evenimentului, începând cu orele 14.00, așa cum am amintit, ne-am adresat în special directorilor de liceu și profesorilor de economie din cadrul liceelor arădene prin workshopul intitulat “ALEGEREA CARIEREI PROFESIONALE DE CATRE TINERII ABSOLVENTI”.

În cadrul acestui workshop am avut două dezbateri, una legată de perspectivele sistemelor de educație, moderată de către domnul prof. univ. dr. Cuzman Ioan, iar cealaltă legată de provocările curente ale orintării în carieră, moderată de către lector univ. dr. Mustea Anca, directorul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad.

În partea destinată oamenilor de afaceri și profesioniștilor din domenii cum sunt piețele de capital, băncile și asigurările, începând cu ora 16.00, a fost organizat un workshop cu tema “EVOLUTII SI TENDINTE PE PIETELE DE CAPITAL”.

În cadrul acestui workshop de înaltă ținută științifică a fost invitat Ovidiu Petru, director general în cadrul Bursei de Valori din Sibiu SIBEX, care a conferențiat pe tema “Produsele financiare derivate SIBEX – modalitate eficienta de diversificare a portofoliului investitional”.

Tot în cadrul aceluiași workshop au mai fost abordate teme legate de analiza tehnică aplicata pe piața românească cât și aspecte specifice privind constructia si optimizarea portofoliilor de actiuni cotate si tranzactionate la BVB, de către Turcaș Florin, consultant financiar și de către lector univ. dr. Fărcaș Pavel.

Prin urmare, prin varietatea programului dezvoltat de organizatori, dar şi prin participarea a numeroşi invitaţi de prestigiu, evenimentul din acest an a fost o experienţă pozitivă şi utilă tuturor celor interesaţi de sfera afacerilor, contribuind în mod deosebit în orientarea profesională a viitorilor absolvenţi de liceu.