Elevii din anii de liceu terminali beneficiază marţi şi miercuri de servicii de informare, orientare şi consiliere în alegerea uneia din cele 19 facultăţi ale Universităţii Bucureşti sau departamentul CREDIS, în cadrul celei de a XVI-a ediţii a Târgului Educaţiei. Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a afirmat marţi, în deschiderea târgului, că instituţia de învăţământ superior va scoate la concurs în acest an 4.500 de locuri la studii de licenţă şi 3.500 la masterat.
„Universitatea Bucureşti se poziţionează în toate clasamentele internaţionale pe poziţiile fruntaşe între universităţile evaluate internaţional din România. În clasamentul Shanghai, universitatea se află pe poziţia 651 – 700, la egalitate cu alte 49 de universităţi, fiind cea mai bine plasată dintre universităţile româneşti, celelalte se află dincolo de poziţia 700. În lume există astăzi aproape 40.000 de instituţii de învăţământ superior. A fi pe poziţia 650 înseamnă să fii undeva în primele 2 – 3% dintre universităţile din lume. (…) Ne prezentăm în mod demn, cu 19 facultăţi foarte şi bine consolidate, care oferă mai mult de 100 de programe la licenţă, avem facultăţi de top care reuşesc în momentul de faţă să întreţină relaţii internaţionale”, a spus rectorul.
Potrivit acestuia, viitorii studenţi ai Facultăţii de Drept vor avea „privilegiul”, prin parteneriatele încheiate cu instituţii de învăţământ, de a studia în Franţa. „Facultatea de Drept nu este o poveste singulară, foarte multe alte facultăţi susţin un dialog internaţional, european, de pe urma căruia beneficiază în primul rând tinerii studioşi. Alegerea pe care o veţi face este o alegere de viaţă a viitoare cariere”, a spus rectorul.
În cadrul târgului, liceenii vor putea dialoga cu studenţii şi absolvenţii Universităţii Bucureşti, precum şi cu viitorii lor profesori, care le vor împărtăşi impresii despre viaţa academică.
Organizatorii Târgului Educaţiei au pregătit pentru această ediţie un program care cuprinde conferinţe, dezbateri, sesiuni informative, precum şi demonstraţii sportive şi mici momente artistice.
Standurile facultăţilor sunt pregătite cu pliante, broşuri, dar şi cu răspunsuri la toate întrebările viitorilor studenţi legate de modalitatea de desfăşurare a concursului de admitere.
De asemenea, la târg sunt prezenţi şi reprezentanţi ai birourilor şi departamentelor Universităţii din Bucureşti, editurilor, institutelor culturale, asociaţiilor studenţeşti şi organizaţiilor non-guvernamentale.
În plus, elevii vor putea experimenta cum este să fii student, participând, în perioada 6 – 9 aprilie, la Săptămâna Facultăţii de Geografie, la Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Litere şi la Zilele Porţilor Deschise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. AGERPRES