univ_politehnica_buc_.jpgCele 15 facultăţi ale Universităţii Politehnica din Bucureşti îşi prezintă oferta educaţională, de joi până sâmbătă, în cadrul festivalului „Polifest”, eveniment care este dedicat şi colaborării dintre mediul academic şi cel socio-economic. Elevii din anii terminali de liceu pot afla informaţii despre oferta educaţională a instituţiei de învăţământ superior şi pot vizita în această perioadă laboratoarele şi amfiteatrele UPB. În cadrul Polifest vor mai fi organizate conferinţe ştiinţifice de reprezentanţii celor 32 de companii prezente, precum şi expoziţii de echipamente şi tehnologii noi.

„Suntem încrezători că anul viitor Polifest, cu noul centru de conferinţe, va avea spaţiu mult mai mare astfel încât să poată găzdui toate companiile, toţi partenerii care ne-au solicitat prezenţa la acest eveniment care a devenit remarcabil în desfăşurarea sa. Acum cinci ani propuneam comunităţii academice şi societăţii acest festival, această reuniune, punând laolaltă liceele, universitatea, companiile, institutele de cercetare, elevii şi studenţii – beneficiarii principali şi speram ca această legătură între liceu-universitate-companie să se strângă şi mai mult. Am ajuns în 2016, la patru ani de la prima ediţie, să avem peste 1.400 de acorduri semnate companii-universitate, numai în această perioadă”, a afirmat rectorul Mihnea Costoiu, la deschiderea evenimentului.

„Polifest este un eveniment în care vă invităm să ne cunoaşteţi aşa cum suntem. Nu vrem să ne vedeţi nici mai frumoşi, dar nici mai urâţi decât suntem. Vă invităm să vedeţi cu ce ne ocupăm şi ce facem. Cred că este interesul întregii societăţi să vină în Politehnică şi să învăţăm (…) să lucrăm unii cu ceilalţi în folosul susţinerii societăţii româneşti şi nu numai. (…) Universitatea noastră strânge în fiecare an sub cupola ei circa 5.000 de tineri, cei mai buni din generaţiile din care fac parte şi sigur că nu ne este indiferent cu ce le mobilăm minţile, în aşa fel încât ei după ce termină facultatea, după ce s-au format, să facă o lume scoasă din minţile lor”, a spus preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu.
Prezent la festivitate, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, Mihai Dima, a susţinut că o astfel de manifestare nu poate fi decât benefică pentru cercetarea şi inovarea din România. El i-a sfătuit pe studenţii şi elevii prezenţi să se implice cât mai repede în activităţi de cercetare având în vedere şi faptul că la UPB pot începe să desfăşoare o astfel de activitate. „Am convingerea că cea bună metodă de învăţare este prin cercetare”, a spus Dima. AGERPRES