Faza naţională a Concursului pe meserii destinat elevilor din unităţile şcolare de arte şi meserii din România se va desfăşura în perioada 17-20 aprilie la Târgu-Jiu, probele concursului urmând să aibă loc la trei colegii din municipiu. Directorul Colegiului „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, Petre Ciungu, a precizat marţi că la faza naţională a concursului s-au calificat aproximativ 200 de elevi din 35 de judeţe.

Aceştia şi profesorii care îi vor însoţi vor fi cazaţi la căminul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”. Fondurile necesare cazării participanţilor şi achiziţionării rechizitelor au fost alocate de Ministerul Educaţiei iar unităţile organizatoare a trebuit să facă rost de bani pentru cumpărarea materialelor necesare în probele practice.

„Este pentru prima dată când faza naţională a acestui concurs are loc la Târgu-Jiu. Concursul naţional pe meserii se va desfăşura pe mai multe domenii, la care vor participa elevii pregătiţi în şcoală să devină bucătari, ospătari, frizeri, brutari, dar şi specialişti în textile-pielărie. Proba scrisă şi proba practică pentru bucătari şi ospătari se vor susţine la noi, la colegiul ‘Gheorghe Magheru’ vor da concursul cei care au specializarea textile-pielărie iar la Grupul Şcolar Nr. 2 vor susţine proba frizerii. Materialele cu care vor lucra la probele practice au fost cumpărate de fiecare unitate şcolară în parte”, a spus Petre Ciungu. Premierea participanţilor la concurs se va face din fondurile alocate de Ministerul Educaţiei. AGERPRES