mitu.jpgFederatia Educatiei Nationale cere demiterea secretarului de stat Augustin Constantin Mitu (foto) din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Sindicalistii il acuza pe oficial ca a incalcat regulile parteneriatului social si nu i-a chemat la negociere, dar a notificat Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precizand ca partenerii sociali „au exclus negocierea”.

„Consideram ca domnul Augustin Mitu a savarsit fals in acte publice prin invocarea partenerilor sociali si a observatiilor cu care acestia ar fi fost de acord fara macar a se intruni Comisia de Dialog Social pe aceasta tema. Prin adresa trimisa, secretatul de stat minte cu nerusinare si, sub asa zisa intelegere cu sindicatele, pune interesele unor angajati din Ministerul Educatiei inaintea intereselor celor peste 300.000 de angajati din invatamant carora li se cere pe toate canalele sa stranga cureaua. Solicitam pe aceasta cale premierului Boc sa-l demita pe domnul Augustin Mitu pentru sabotarea politicilor sociale si de parteneriat social ale Guvernului si sa ceara explicatii ministrului Ecaterina Andronescu fata de mimarea discutiilor cu sindicatele de la nivelul Ministerului Educatiei”, a declarat Teodor Firtonea, presedinte executiv FEN.

Reprezentantii FEN protesteaza si fata de ultimele decizii ale Ministerului Educatiei privind transformarea SAM-urilor in licee tehnologice si noile planuri cadru care se vor aplica din toamna si in privinta carora nu au fost consultati.