Federatia „Spiru Haret” a decis, in urma referendumului organizat printre membri, ca profesorii afiliati sa intre in greva generala pe termen nelimitat, cel mai probabil din 16 noiembrie, calendarul nefiind inca stabilit.

Celelalte sindicate din educatiei nu au stabilit inca daca intra sau nu in greva din 16 noiembrie nu a fost finalizat, insa rezultatele partiale se indreapta spre organizarea grevei generale, potrivit sindicalistilor.

„Din cauza numarului mare de membri si a miscarilor de protest de saptamana aceasta inca nu a fost finalizat referendumul dar din ceea ce avem pana acum, 90% din voturi sunt pentru greva”, a precizat Simion Hancescu de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.

Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale au precizat ca referendumul lor va fi finalizat saptamana aceasta. Una dintre federatii, Spiru Haret, a finalizat procedura de exprimare a opiniei in privinta grevei, rezultatele aratand ca profesorii sunt pentru organizarea grevei generale, insa federatia va astepta rezultatele celorlalte sindicate pentru a le corobora si a decide de comun acord asupra actiunilor viitoare.

Nemultumite de scaderea veniturilor angajatilor din sistemul bugetar odata cu intrarea in vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea in concediu neplatit timp de 10 zile a salariatilor din domeniul public in perioada octombrie – decembrie 2009 si de concedierea unui numar mare de salariati anuntata pentru anul 2010, sindicatele din invatamant au protestat, in cadrul Aliantei Bugetarilor, printr-o greva generala pe 5 octombrie si un miting in fata Palatului Victoria pe 7 octombrie.