Federatia Sindicatelor din Invatamant (FSI) „Spiru Haret” si-a manifestat solidaritatea fata de actiunea de protest a elevilor referitoare la primirea alocatiei de stat si dupa varsta de 18 ani, pana la incheierea studiilor.
Sindicalistii sustin ca, prin gestul Executivului, de a elimina din textul legii prevederea potrivit careia alocatia se acorda pana la finalizarea cursurilor unei scoli, lipseste de acest ajutor financiar aproximativ 218.000 de elevi.

„Probabil ca autoritatile din domeniu au calculat suma pe care o pot economisi – aproximativ 5.000.000 lei pe luna – si au distribuit-o deja altor cheltuieli publice sau poate au o noua strategie de dezvoltare a pietei muncii, prin ocuparea unor posturi necalificate cu elevii aflati la varsta majoratului, care vor intrerupe anul scolar si se vor angaja pentru a se putea intretine”, se spune in comunicat.

Reprezentantii Federatiei „Spiru Haret” afirma ca au solicitat autoritatilor, inca din toamna, explicatii cu privire la ratiunea acestei decizii. „Solicitam atunci celor sase autoritati publice sa ia toate masurile necesare pentru ca dreptul elevilor de a beneficia de alocatie, indiferent de varsta, sa existe si in continuare. In conditiile in care actul normativ aberant a inceput sa-si produca efectele, iar elevii din 13 judete au declansat deja seria de proteste, FSI Spiru Haret le ofera acestora tot sprijinul de care au nevoie, pentru ca dreptul la alocatie sa fie restabilit in totalitate”, se spune in comunicat.