fed spiru haret.jpgFederaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret” se declară solidară cu cetăţenii care protestează paşnic, în aceste zile, în stradă, ‘împotriva unui regim abuziv şi dictatorial’, dar condamnă orice fel de violenţă sau incitare la violenţă, se arată într-un comunicat transmis duminică.

„Ciocnirile petrecute în Piaţa Universităţii sunt regretabile şi solicităm atât autorităţilor să evite orice abuzuri împotriva manifestanţilor, cât şi protestatarilor să se abţină de la manifestări care riscă să degenereze”, se precizează în comunicatul de presă.

FSI „Spiru Haret” solicită actualei puteri „să înţeleagă că nemulţumirile populaţiei au atins un nivel maxim de suportabilitate şi că actuala stare de lucruri din România nu mai poate continua”. „FSI „Spiru Haret” cere imperativ autorităţilor responsabile cu ordinea publică să respecte un drept fundamental al cetăţeanului – acela de a protesta în mod paşnic împotriva unui regim politic care-l condamnă la sărăcie.

Totodată, FSI Spiru Haret condamnă lipsa de reacţie a instituţiilor guvernamentale faţă de situaţia tensionată creată în ultimele zile şi solicită, în numele membrilor săi, ca forţele politice responsabile ale acestei ţări să găsească rapid o soluţie de revenire la normalitate, prin înlocuirea unei conduceri iresponsabile, care nu mai are nici legitimitatea, nici capacitatea de a conduce o ţară”, se arată în comunicatul semnat de Biroul Executiv al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”. AGERPRES