fed spiru haret.jpgFederaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” solicită Ministerului Educaţiei amânarea concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din şcoli, ca urmare a problemelor apărute în organizarea acestuia. FSE „Spiru Haret” declară, într-un comunicat de presă, că este obligatorie amânarea concursului, reevaluarea tuturor dosarelor candidaţilor respinşi şi organizarea acestuia în condiţii de normalitate.

„La ora actuală, concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariţiei listelor finale cu candidaţii admişi la Bucureşti. Deşi metodologia prevede ca listele să fie afişate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afişate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toţi candidaţii din Bucureşti au aşteptat toată noaptea afişarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiţii, dacă concursul continuă, oricine poate contesta în instanţă legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidaţi, care în 1989 aveau 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declaraţie care să arate că nu au făcut poliţie politică”, a spus Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret”.

Federaţia atrage atenţia Ministerului Educaţiei că, dacă va continua cu desfăşurarea concursului, „se va compromite ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia şi anume de a profesionaliza funcţia de director şi de a crea stabilitate pe funcţii, lucruri pe care ni le dorim cu toţii”.

„Continuarea concursului va duce doar la înlocuirea unor directori numiţi cu delegaţie cu alţii care vor fi numiţi tot cu delegaţie. De asemenea, din analiza făcută la cald, avem zeci de unităţi unde nimeni nu şi-a depus dosarul deoarece nimeni nu îşi doreşte să devină director”, mai spune preşedintele FSE „Spiru Haret”. AGERPRES